Nieuws

KUALA LUMPUR – Malaysia Aviation Group (MAG), de moedermaatschappij van Malaysia Airlines, heeft de A330neo geselecteerd voor het vernieuwingsprogramma voor de widebody-vloot van de luchtvaartmaatschappij.

De eerste overeenkomst heeft betrekking op de aankoop van twintig Rolls-Royce Trent 7000 aangedreven A330-900neo vliegtuigen, waarvan tien rechtstreeks bij Airbus worden gekocht en tien zullen worden gehuurd bij het in Dublin gevestigde Avolon.

De toestellen zijn bestemd ter vervanging van de bestaande A330ceo vloot en gaan plaats bieden aan driehonderd passagiers in twee klasen.

1 reactie op “Malaysia Airlines gaat met A330-900neo vliegen

  1. De A330-900neo is de logische opvolger van de A330ceo bij Malaysia Airlines al zou een overstap naar een Boeing 787-8 ook mogelijk zijn geweest. De A330 neo is ook een beetje de “concurrent” van de A350. Maar gelukkig blijft Malaysia Airlines Airbus trouw samen met de A350 waarmee men naar o.a. Londen vliegt.