Nieuws

NVAV viert 50-jarig bestaan

BREDA – In 2021 bestond de Nederlandse Vereniging van Amateur Vliegtuigbouwers (NVAV) 50 jaar, maar door corona kon dit niet worden gevierd. Tijdens het weekend van 10 en 11 september aanstaande wordt alsnog bij dit jubileum stilgestaan. Dat gebeurt op Breda International Airport.

Op zaterdag 10 september vindt een groot diner dansant plaats bij restaurant Bargo. Alle leden en oud-leden van de vereniging zijn van harte welkom en kunnen zich via een inschrijfformulier aanmelden. Ook piloten en/of andere geïnteresseerden kunnen aanschuiven, omdat er een beperkt aantal stoelen voor niet-leden beschikbaar is. Aanmelden kan via de website van de NVAV.

Gedurende het hele weekend wordt ook een Fly In gehouden, waarbij arriverende piloten kunnen rekenen op gereduceerd landingstarief (en een NVAV-pet). Er zijn demo’s van de Tiger Formation, zweefvliegtuigen, modelvliegtuigen en de lokale para’s. Ook zijn de vliegtuigen van het Vliegend Museum te bewonderen.