Nieuws

MARIGNANE – Airbus Helicopters heeft via haar Brazilaanse dochterbedrijf Helibras de eerste Airbus Corporate Helicopters ACH160 afgeleverd. De helikopter werd ingericht met het nieuwe nieuwe modulaire ‘Line Lounge’-interieur.

De cabine kan worden daarbij geconfigureerd met banken voor vier tot acht passagiers of twee naar voren gerichte fauteuils met een naar achteren gerichte bank en kast. Line Lounge is een van de drie interieurconfiguraties die op de ACH160 worden aangeboden.

Airbus Helicopters voorziet voor de in 2015 geïntroduceerde helikopter een vliegbereik van 120 nm (ruim 220 km) bij twaalf passagiers en een bereik van 450 nm (850 km) wanneer sprake is van een SAR versie. Gesproken wordt over een kruissnelheid van 160 kts (bijna 290 km/h).

De eerste order volgde kort na certificatie van dit nieuwe helikoptertype en werd geplaatst door een Italiaanse operator die een VIP cabine-inrichting voorziet voor zes passagiers. De ACH160 is inmiddels besteld door toekomstige nieuwe H160 gebruikers in meer dan negen landen wereldwijd.

De VIP varianten zijn leverbaar als ACH125, ACH130, ACH135, ACH145, ACH160 en ACH175.