Nieuws

BERLIJN – Lufthansa Technik (LHT) heeft de tweede voor de Duitse Luftwaffe bestemde Airbus A321LR (de 15+11) overgedragen aan de Flugbereitschaft. Het eerste toestel (de 15+10) werd eind juni 2022 tijdens de luchtvaartbeurs ILA Berlin 2022 overhandigd.

De toestellen werden bij de Original Equipment & Special Aircraft Services unit van LHT ingericht met een op achttien manieren configureerbare cabine. Daardoor kunnen ze worden omgebouwd voor militair gebruik, passagiersvervoer (136-163), zes IC-bedden of het vervoeren van tot veertien patiënten.

In augustus 2020 werd nog gesproken over A321neo’s, maar dat bleken LR-varianten te zijn geworden Beide vliegtuigen waren eigenlijk bestemd voor Lufthansa, maar deze kon vanwege het COVID-19 virus de toestellen nog niet afnemen.

De 15+11.
De 15+10.2 reacties op “Tweede A321LR aan Flugbereitschaft overgedragen

 1. Anton Schiere schreef:

  @Benne de Jong
  Jij schreef dit: “hier een voorbeeld aan nemen” weliswaar een jaar geleden, blijft aan die mate van Gründlichkeit toch een prijskaartje hangen.

  Beter dat onze Nederlandse overheid kiest voor “Smart”.
  Zo kunnen we er voor kiezen in vloot van KLM een aantal toestellen te hebben dat zich met daarvoor klaarstaande specifieke kits in no time voor allerlei speciale functies laat ombouwen.
  Want hoe vaak hebben we een IC-geconfigureerd vliegtuig nodig en zijn er dan zomaar wel de [IC-]verpleegkundigen om die zes of veertien patiënten te kunnen verzorgen?

  Bedenk dat als je als defensie organisatie à la de Luftwaffe zulke toestellen in eigen beheer krijgt dit continue een geweldige belasting geeft, zowel qua personeel als financieel.

  Naast de passagier vervoerstoepassing zijn er ook tig aanbieders op de markt met super gespecialiseerde medivac toestellen en bijbehorende bemensingen.
  Maar dan moet onze overheid wel relevante afspraken met marktpartijen maken.

  Zijn we gauw beter af dan met enkel onze C130’s zoals in Afghanistan waar er één defect raakte.

 2. Benne de Jong schreef:

  Grundlichkeit.
  Kunnen ze hier een voorbeeld aan nemen.