Nieuws

LONDEN – De nieuwe in 2020 in Engeland opgerichte luchtvaartmaatschappij Pragusa.One wil binnenkort vanaf Praag en Dubrovnik ( Kroatië ) vluchten gaan aanbieden met gehuurde A350-900s.

De langeafstandsluchtvaartmaatschappij is van plan voor het einde van dit jaar te starten met vluchten vanaf Praag in Tsjechië en Dubrovnik in Kroatië. De eerste bestemmingen vanuit Praag zijn New York, Peking, Tokio, Los Angeles, Chengdu, Kuala Lumpur, Johannesburg en Dubrovnik. Pragusa.One wil de A350-900’s leasen totdat in 2024 eigen vliegtuigen beschikbaar zijn.

Oorspronkelijk werd uitgegaan van een éénklasconfiguratie, maar dit is gewijzigd in een tweeklassen indeling met 196 Economy Plus stoelen en een Business Class met 32 ​​passagiersstoelen. De luchtvaartmaatschappij wil de ruimt beide klassen gaan gebruiken voor loungeruimte voor business class passagiers. Pragusa.One had 21 juni 2021 als specifieke startdatum gepubliceerd, maar heeft tot op heden nog geen Air Operator Certificate (AOC). In 2021 wilde de maatschappij gaan vliegen met twee A330’s en twee A350-900′ met een Economy Plus-cabine. De luchtvaartmaatschappij wil zich daarnaast positioneren als full-service provider en passagiers thuis ophalen en naar hun bestemming brengen. Ook wil Pragusa.One pakketreizen van één en twee weken aan gaan bieden.