Nieuws

SAO PAOLO – Leonardo Helicopters heeft meerdere helikopters verkocht tijdens de zakenluchtvaartberus LABACE die dezer dagen het Braziliaanse São Paolo gehouden werd.

Tijdens de beurs werden twee AW169 lichte intermediate twins en één AW109 Trekker lichte tweemotorige helikopter besteld. Een AW169 en de AW109 Trekker eind 2023 geleverd terwijl de levering van de tweede AW169 voor het derde kwartaal van 2023 is voorzien.

De helikopters krijgen aangepaste configuraties en interieurs, en zullen volgens de fabrikant profiteren van de geavanceerde en uitgebreide ondersteuningsoplossingen die zullen worden geleverd door het nieuwe service- en logistiek centrum in Itapevi.

Beide orders voor de AW169 brengen het aantal helikopters van dit type van de nieuwste generatie dat door VIP-operators in Brazilië is gekocht op veertien sinds de certificering in 2015.