Nieuws
AT-6E-Wolverine-(U.S.-Air-Force-photo-by-Andrea-Jenkins)

DUBAI – De Amerikaanse luchtmacht heeft na uitgebreide tests de Texan AT-6E Wolverine turboprops goedgekeurd voor militair gebruik. Met het oog op deze certificatie werden twee AT-6Es aangeschaft die hiervoor uitgebreid werden getest.

Een van de eerste gebruikers wordt Royal Thai Air Force (RTAF) die tijdens de Dubai Air Show 2021 bij Textron Aviation Defense LLC een contract tekende voor acht bewapende Texan AT-6 Wolverines,
De turboprops zullen als A6T-H vanaf 2024 op Chiang Mai Air Base de rol overnemen van inmiddels al uitgefaseerde Aero Vodochody L-39s die werden ingezet voor grensbewakingstaken en het bestrijden van drugscriminaliteit.

T-6C Texan II
De RTAF bestelde eind september 2020 ook twaalf Beechcraft T-6C Texan II turboprop trainers. Die trainers zullen op Kamphaeng Saen Air Base.als geavanceerde trainer worden ingezet. Onderdeel van het contract is tevens de levering van grondtrainingssystemen voor zowel piloten als technici alsmede een systeem om missies te kunnen plannen en digitaal te kunnen briefen na afloop van een sessie. Daarnaast worden de nodige reserve-onderdelen en grondapparatuur geleverd. De toestellen zouden vanaf eind begin 2023 als AT-6T in Thailand worden ingezet waarbij de eerste twee toestellen werden overgevlogen en de resterende tien ingekrat worden getransporteerd.

Beechcraft-T-6C-Texan-II
AT-6E-Wolverine-U.S.-Air-Force-photo-by-Andrea-Jenkins