Nieuws

BIRMINGHAM – De nieuwe Britse luchtvaartmaatschappij Hans Airways heeft een eerste A330-200 in ontvangst genomen. De maatschappij begon recent ook met de training van twaalf nieuw aangeworven cabinepersoneel in Birmingham en Manchester.

Deze volgde op de afronding van de pilotenopleiding – met name grondschooltraining bij IAGO Flight Training, Crawley en een simulator training bij L3 Harris.

Het bedrijf bevestigde daarbij formeel zijn intentieverklaring uit januari 2022 voor de eerste Airbus A330-200 (MSN 950) met een toegezegd contract. Dit in 2008 gebouwde toestel biedt in een tweeklassen cabine-indeling plaats bieden aan 24 premium economy vlieggasten en 274 economy passagiers.

Volgens de initiatiefnemers is er naast British Airways en Virgin Atlantic ruimte voor een derde maatschappij vanwege het wegvallen van maatschappijen als het Indiase Jet Airways en de Britse touroperators Thomas Cook en Monarch Airlines.

De in 2019 opgerichte maatschappij krijgt Birmingham als thuisbasis en verwacht na het binnenhalen van het Air Operator’s Certificate in de loop van deze zomer te gaan vliegen op secundaire steden in India. Als eerste bestemming is Amritsar in het noorden van India geselecteerd.

3 reacties op “Eerste A330-200 gearriveerd bij Hans Airways

 1. Merijn schreef:

  Misschien zijn jullie niet erg op de hoogte van de Indische markt. Hans is Hindisch voor zwaan.

  En dat nietszeggende logo is ook een zwaan.
  In India heb je ook een luchtvaartmaatschappij Pawan Hans = lucht zwaan.

  Misschien wat meer googlen voordat je zo’n commentaar schrijft?

 2. Harrie schreef:

  Na mijn mening Is er bij Hans Airways weinig aandacht voor “branding”, een nietszeggend logo en geen sterke naam! Maar wie weet, we hebben tenslotte ook Ryan Air(ways)…

 3. Wie is Hans Airways en vanwaar die naam Hans..?