Nieuws

MELBOURNE -De door technologieproducent L3Harris Technologies en vliegtuigfabrikant Air Tractor uit de AT-802U ontwikkelde missievariant Sky Warden is besteld door het U.S Special Operations Command (SOCOM) die er 75 wil gaan afnemen.

Het toestel werd ontwikkeld als betaalbaar Intelligence, Surveillance en Reconnaissance (ISR) platform dat bovendien bewapend kan worden.

SOCOM is in het kader van het Armed Overwatch programma op zoek naar een opvolger van de Pilatus PC-12 afgeleide U-28A Draco die momenteel voor ISR taken wordt gebruikt.

L3Harris kan voor de Skywarden de communicatie en ISR apparatuur leveren waaronder onder meer Wescam MX-15 HD en MX-20 HD electro-optische/infrarood camera’s, ForceX Harvester missie management software en een BRU-71 systseem voor het droppen van bommen

De Sky Warden is afgeleid van de P&W PT6A-67F aangedreven Air Tracor AT-802U met een motorvermogen van 1.600 pk. Het toestel kan in Close Air Support (CAS) uitvoering tot 2.700 kg wapenlast vervoeren. In ISR uitvoering kan  tot zes uur onafgebroken worden gepatrouilleerd bij een 200nm (370km) combat radius.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.