Nieuws


DUBLIN – De Ierse leasemaatschappij Nordic Aviation Capital (NAC) en ombouwexpert Akkodis hebben den overeenkomst hebben getekend voor vijf vrachtvliegtuigconversiekits voor ATR 72-600s waarbij de eerste leveringen al in het eerste kwartaal van 2023 beginnen.

De om te bouwen turboprops ullen afkomstig uit de bestaande ATR-vloot van NAC. 

De ATR 72-600 conversiekits hebben de flexibiliteit om terug te worden geconverteerd naar ATR 72-500 conversiekits, en zijn dus geschikt voor toepassing in de gehele vloot van ATR 72's van NAC.

Akkodis is in het bezit van een STC (aanvullend typecertificaat) voor vrachtconversie van oudere ATR-vliegtuigen, met meer dan 70 omgebouwde vliegtuigen. Elke ATR heeft een vrachtvolume van 75,5 m3 en kan meer dan 8 ton vracht vervoeren.

De integratie van de vrachtmodicficatie in de New Avionic Suite (NAS) van de ATR-600 vormde een uitdaging. Desalniettemin hebben de technische experts van Akkodis een oplossing gevonden waarmee ze de certificering kunnen uitbreiden naar de volgende generatie ATR-vliegtuigen.