Nieuws

SCHIPHOL OOST – De eerste van twee voor de Kustwacht bestemde Dash-8 is in de nieuwe ‘bedrijfskleuren’ gespoten en zal in augustus 2022 worden overgedragen. Het tweede toestel volgt in september.

Het Canadese PAL Aerospace (PAL) mocht in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Jet Support op Schiphol Oost twee DHC Dash-8 turboprops gaan aanpassen aan de Nederlandse missie-eisen.

Beide bedrijven werden begin augustus 2020 door het Nederlandse ministerie van defensie als winnaar van een tender aangewezen en daarmee de leverancier van de nieuwe Nederlandse kustwachtvliegtuigen.

Het plan is dat in het voorjaar van 2023 beide Do-228 vliegtuigen waarmee de Kustwacht haar maritieme verkenningspatrouilles uitvoert, vervangen worden door de Dash-8 turboprops.

Nu de contracten rond zijn, kunnen ook bemanningen worden getraind en de vliegtuigen door PAL / Jet Support voor een periode van tien jaar worden onderhouden met een mogelijke verlening van twee maal een jaar.

De eisen die door de Kustwacht met het oog op de Air Reconnaissance Capacity (ARC) gesteld worden liegen er niet om: de nieuw te verwerven toestellen moeten op jaarbasis 1.600-2.000 uur operationeel inzetbaar zijn en minimaal 4.5 uur moeten kunnen patrouilleren.

twitter.com/Kustwacht_nl/status/1552557961863745536?t=Z0njmj46VPpxzg-9vQqEwQ&s=19

Aan de tender werd ook deelgenomen door het Nederlandse bedrijf EASP Air.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.