Nieuws

FARNBOROUGH – De Franse operator Oyonnair heeft tijdens de Farnborough International Airshow 2020 een P.180 Avanti EVO besteld bij Piaggio Aerospace. Daaraan worden mogelijk eind dit jaar nog een order voor drie nieuwe EVO’s toegevoegd.

De nieuwe P.180, die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 wordt geleverd, zal worden ingericht voor medevac taken. Het toestel krijgt naast een grotere (74 cm) deur oook een extra brandstoftank.

Oyonnair, opgericht in Lyon in 1990, begon in 2015 met de exploitatie van haar eerste Piaggio P.180. Met deze order groiet de P.180-vloot van Oyonnair door naar acht.

Oyonnair heeft onlangs ook besloten om twee van de zeven oudere P.180 achteraf aan te passen met een vergrote deur. Het eerste omgebouwde vliegtuig werd afgelopen juni geleverd door Piaggio Aerospace. Een tweede is gepland om vanaf oktober 2022 achteraf te worden ingebouwd.

Momenteel is Oyonnair met 42 medewerkers een van de leidende operators in Europa op het gebied van medische evacuaties, met een jaarlijks gemiddelde van 5000 vlieguren en meer dan 1200 missies.

In de jaren 2020 en 2021 hielp het bedrijf de Franse regering met de Covid-crisis, door ongeveer 250 patiënten van verzadigde ziekenhuizen te evacueren naar minder drukke ziekenhuizen.