Nieuws

SHANGHAI – Met de bij de Commercial Aircraft Corp of China (COMAC) ontwikkelde C919 narrow-body vliegtuigen is het volledige testprogramma afgewerkt.

Volgens de fabrikant is daardoor de certificatie van het toestel door de het programma de laatste fase ingaat van het ontvangen van een certificaat van de Civil Aviation Administration of China nog een kwestie van tijd.

Het in 2008 gestarte C919-vliegtuigprogramma is bedoeld om rechtstreeks te concurreren met de Boeing 737 MAX- en Airbus 320neo varianten. Volgens analisten prijst het toestel zichzelf door een relatief hoge prijs uit de markt.

Launching customer wordt China Eastern Airlines dat in maart 2021 een order plaatste voor vijf C919s. Naar verluidt kan luchtvaartmaatschappij de eerste levering in augustus tegemoet zien.

https://twitter.com/i/status/1551174365315825665