Nieuws

WASHINGTON – Bij Boeing is de eerste van vier voor de marine van Nieuw Zeeland bestemde P-8A Poseidom maritieme verkenning- en aanvalsvliegtuigen uit de spuithal gerold.

De bouw ervan werd mogelijk nadat de regering in Wellington een  de Amerikaanse senaat afgegeven exportvergunning in juli 2018 werd omgezet in een order.

De marine van Nieuw Zeeland zal tevens de nodige missie apparatuur ontvangen alsmede ondersteuning bij het onderhoud van de vliegtuigen. Tevens zullen Boeing en de U.S. Navy zorg dragen voor de training van bemanningsleden en technici.

Nieuw Zeeland was op zoek naar moderne Maritime Surveillance Aircraft (MSA) na het buiten dienst stellen van zes veertig jaar oude  P-3K2 Orions.

In de aanloop naar de leveringen verkocht het Canadese CAE   een P-8A Operational Flight Trainer (OFT) aan Boeing om Nieuw Zeelandse bemanningen te kunnen trainen.

 

Great Barrier Reef, Queensland, Australia

1 reactie op “Foto/video: Dit is de eerste Nieuw Zeelandse P-8A

  1. […] De Franse fabrikant ontwikkelde al eerder uit de A310 en A330 Multi Role Tanker Transporters treedt hiermee in het voetspoor van Boeing die uit de 737 meerdere militaire varianten ontwikkelde als de P-8 Poseidon. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.