Nieuws
S

WASHINGTON – Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft donderdag (20 juli) een positief besluit genomen voor de verkoop aan de de Nederlandse regering van PATRIOT MIM-104E Guidance Enhanced Missile-Tactical (GEM-T) ballistische raketten.

De Nederlandse regering verzocht daarbij om de aankoop zesennegentig (96) PATRIOT MIM-104E Guidance Enhanced Missile-Tactical (GEM-T) ballistische raketten.

Inbegrepen in het aankoopverzoek zijn onder meer gereedschappen en testapparatuur, testprogramma’s, ondersteunende apparatuur met bijbehorende publicaties en technische documentatie, opleiding apparatuur en reserve- en reparatieonderdelen.

De geschatte totale kosten bedragen U$ 1.219 miljard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.