Nieuws

LONDEN – Na het vertrek van de Farnborough Airshow 2022 maakte Embraers E195-E2, zijn debuutlanding op de iconische City Airport (LCY) in Londen om aan te tonen dat het toestel is staat is steep approaches uit te voeren.

Het bezoek omvatte, in afwachting van de certificering van het vliegtuig voor steile naderingen naar LCY eind dit jaar, grondafhandelingstests en andere voorbereidingen voor de eerste geplande vlucht naar LCY, die kort na de certificering wordt verwacht.

Het vliegtuig, het grootste in de E2-familie, biedt plaats aan 146 passagiers en werd in LCY gevlogen op een mengsel van 39% duurzame vliegtuigbrandstof. Het testvliegtuig van Embraer werd verwelkomd met de traditionele watergroet van de brandweer van London City Airport.

De kleinere E190-E2 begon in september 2021 met operaties van LCY. Embraer-vliegtuigen zijn goed voor 85% van alle operaties op de Londense binnenstadluchthaven.