Nieuws

FARNBOROUGH – De Havilland Canada heeft tijdens de Farnborough International Airshow 2022 (FIA 2022) drie vrachtvarianten geintroduceerd voor de Dash 8-400 turboprop. De gelanceerde oplossingen omvatten Quick Change (QC), Package Freighter (PF) en Freighter with Large Cargo Door (F-LCD).

Kort daarop tekende Ethiopian Airlines als eerste voor twee Large Cargo Door (F-LCD) conversie kits met opties op nog eens twee. De Ethiopische luchtvaartmaatschappij heeft momenteel 22 Dash 8-400s in gebruik en vier in opslag.

De Quick Change-oplossing beidt daarbij flexibiliteit biedt om de Dash 8-400 snel om te bouwen tussen configuraties voor alle passagiers en alle vracht. Door een nieuw rookdetectiesysteem in de cabine te installeren om deze om te bouwen tot een klasse E-compartiment met een laadvermogen van 9,2 ton, zijn er geen begeleiders nodig in de cabine voor vrachtvluchten.

De Dash 8-400 Package Freighter maakt het mogelijk om 10,2 ton vracht in verschillende soorten vracht in bulk te laden, zoals e-commercepakketten. Er zijn negen verschillende laadzones met acht radiale spinnetten voor vastsjor- en vastzetfuncties.
De primaire vrachttoegangsdeur bevindt zich in dezelfde positie als de achterste LHS-bagageruimtedeur in alle Dash 8-400-vliegtuigen, en er zijn vier extra toegangsdeuren (één aan de voorkant en één aan de achterkant aan elke kant van het vliegtuig) vergemakkelijken het snel laden en lossen van lading. Het is ideaal voor het vervoer van e-commerce pakketten. Een optioneel laadsysteem is ook beschikbaar voor gepalletiseerde lading.

De Dash 8-400 Package Freighter krijgt 9,7 ton laadvermogen, een grote vrachtdeur (LCD) en een systeem om een ​​gecontaineriseerd vrachtmodel te bieden dat het transport van zogenoemde unit load device (ULD) pallets of containers vergemakkelijkt. Met een LCD van 2,8 m x 1,8 m is de Dash 8-400 F-LCD in staat typische containers zoals LD1, LD2, LD3 en LD4 te verwerken. Het toestel kan onder meer acht LD3-containers vervoeren.

De fabrikant heeft naar eigen zeggen inmiddels ook orders op zak voor zowel QC als LCD varianten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.