Nieuws

FARNBOROUGH – De nieuwe leasemaatschappij Abelo heeft dinsdag (19 juli) tijdens de Farnborough International Airshow 2022 (FIA 2022) bij ATR Aircraft tien turboprops van het type ATR 42-600S besteld en evenveel ATR 72-600 varianten.

De tien S-varianten werden al in 2019 door leasemaatschappij Elix Aviation besteld. Deze leasemaatschappij werd in mei 2022 samengevoegd met Adare Aviation Capital waarna de nieuwe leasemaatschappij Abelo een feit was.

Feel Air Holdings
Daags ervoor tekende De Japanse Feel Air Holdings een intentieverklaring voor de aankoop van 36 ATR turboprops van het type ATR 42-600, ATR42-600S en ATR 72-600.

De toestellen zijn bestemd voor de nieuwe regionale Japanse luchtvaartmaatschappij Feel Air EAST die in 2024 zijn vleugels uit wil slaan. Daarbij zal gewerkt gaan worden met een franchise business model.

Franchisenemers (regionale luchtvaartmaatschappijen) moet vervolgens een infrastructuur ontwikkelen om meer dan honderd luchthavens in de Japanse archipel met elkaar te verbinden om op die manier lokale economieën verder te ontwikkelen.

Kort daarna tekende de Japanse regionale luchtvaartmaatschappij ORC (Oriental Air Bridge) voor een ATR42-600 voor inzet vanaf Nagasaki.