Nieuws

FARNBOROUGH – Het Amerikaanse investeringsvehikel 777 Partners heeft dinsdag (19juli) tijdens de Farnborough International Air Show 2022 (FIA 2022) bij Boeing 66 MAX varianten besteld waaronder dertig 737-8-200s. Door deze, inmiddels vijfde, order neemt het aantal MAX varianten in het portfolio van 777 Partners toe tot 134.

De in 2015 opgerichte Amerikaanse onderneming bestelde in maart 2021 bij Boeing 24 MAX 8 varianten met opties op nog eens zestig. Daarvan werden er in augustus acht verzilverd en in september nog een zes waardoor 777 Partners er 68 vast besteld heeft. In december 2021 werden nog eens dertig 737 MAX varianten bij besteld waaronder een niet nader genoemd aantal 737 Max 8-200s.

Daarvan zijn inmiddels vijftien ondergebracht bij de nieuwe Canadese prijsvechter Flair Airlines De bij 777 Partners gehuurde toestellen worden uitgerust met Boeing’s Sky Interior en krijgen 189 stoelen. Flair’s vlootuitbreiding past in de F50 plannen waarbinnen de maatschappij binnen vijf jaar met vijftig MAX varianten wil vliegen. In het begin werd gevlogen met drie tweedehands verkregen 737-800NGs. Flair trok twee voormalige Wizz Air managers aan om deze plannen te kunnen realiseren.

Ook de nieuwe Australische luchtvaartmaatschappij Bonza wordt klant bij 777 Partners door er in het eerste jaar van hun vluchtuitvoering tenminste acht MAX varianten te gaan leasen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.