Nieuws

FARNBOROUGH – Boeing heeft tijdens de Farnborought International Airshow (FIA 2022) meegedeeld Boeing’s London Gatwick Maintenance, Repair & Overhaul (MRO) uit te breiden met een tweede 737-800BCF ombouwlijn. Deze moet in november 2022 in bedrijf zijn.

De eerste conversielijn werd in november 2021 geopend om er een begin te maken met het ombouwen van elf tijdens de Dubai Air Show 2021 door de IJslandse leasemaatschappij Icelease geplaatste ombouw order elf Boeing 737-800s tot Boeing Converted Freighter (BCF).

De toestellen zullen na ombouw worden ondergebracht voor verhuur bij het nieuwe dochterbedrijf van Icelease, Carolus Cargo Leasing.

Boeing besloot in het verlengde van de aanhoudende vraag naar BCF varianten twee nieuwe conversielijnen te openen.

De eerste nieuwe lijn zou worden ingericht Boeing’s London Gatwick Maintenance, Repair & Overhaul (MRO) onderdeel. Daarnaast zullen in 2023 bij KF Aerospace MRO in het Canadese Kelowna ook twee ombouwplekken worden gerealiseerd.

Eerder in 2021 besloot Boeing al twee nieuwe lijnen te open in China en Costa Rica. De fabrikant verwacht de komende twintig jaar dat er 1.720 toestellen voor ombouw in aanmerking komen. Daarvan mag Boeing zelf meer dan tweehonderd 737-800BCFs realiseren voor negentien klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.