Nieuws

H175M ideale Britse NMH kandidaat?

FAIRFORD– Airbus Helicopters heeft vrijdag (15 juli) op de eerste dag van de Royal International Air Tattoo (RIAT 2022) de eerste leden aangekondigd van H175M Task Force – het in het Verenigd Koninkrijk (VK) gevestigde industrieteam dat is opgericht om de in het VK geproduceerde H175M-helikopter aan te bieden, te leveren en te ondersteunen voor het New Medium Helicopter (NMH)-requirement van de Royal Air Force.

Dit project voorziet in de levering van 44 helikopters ter vervanging van 23 23 Puma HC2 helikopters en drie andere helikoptervarianten.

Op de openingsdag van de RIAT traden Babcock International, Martin-Baker, Pratt & Whitney Canada (P&WC) en Spirit AeroSystems naar voren als strategische partners in het nieuwe team.
De toevoeging van Babcock, Martin-Baker en Spirit AeroSystems zal volgens Airbus Helicopters daarbij de soevereine Britse elementen van de Airbus-propositie uit het hele land versterken.

Verdere partners en leveranciers uit het hele VK zullen worden aangekondigd naarmate het aanbod vordert op basis van de H175M-helikopter die zal worden geproduceerd in Broughton, Noord-Wales