Nieuws

SINGAPORE – De Airbus-ST Engineering EFW joint venture heeft in Singapore de allereerste Airbus A320-200 P2F afgeleverd. Het toestel was omgebouwd in opdracht ST Engineering Aerospace Resources (STEAR), de leasepoot van ST Engineering.

STEAR leverde het toestel vervolgens af bij de Vaayu Group uit de Vereinigde Arabische Emiraten die vijf A320 P2F varianten zal gaan huren. Het eerst van deze vijf vliegtuigen is nu in onderhuur ondergebracht bij de nieuwe Indiase vrachtoperator Pradhaan Air Express die in de loop van 2022 nog een A320 P2F zal ontvangen. Binnenkort kan ook Astral Aviation uit Kenia via Vaayu twee toestellen van dit type tegemoet zien.

Na ombouw biedt een A320-200 P2F op het hoofddek plaats aan tien ULD containers en een pallet. Benedendeks is nog eens plek voor zeven ULD containers. Wordt met maximale lading (21.000 kg) gevlogen, dan ligt het vliegbereik rond de 1.800 nm (3.334 km); met zeventien ton vracht kan de narrow body 2.560 nm (4.741 km) overbruggen.