Nieuws

GORE – Onlangs heeft een Fletcher FU-24 zijn eerste vlucht in Nieuw-Zeeland gemaakt waarbij de aandrijving werd verzorgd door een RED A03-003-motor met common-rail compressieontsteking met 500 pk motorvermogen. Deze Duitse V-12 motor verving de oorspronkelijke 400 pk sterke achtcilinder Lycoming IO-720-A1A, AVGAS-motor.

Diesel Air New Zealand Ltd. En het Duitse RED Aircraft, in Duitsland, hebben hard gewerkt om de klassieke PAC FU-24 Fletcher om te bouwen, een iconisch STOL-vliegtuig (Short Take Off and Landing).

Het toestel wordt veel ingezet voor landbouwgewas bescherming en als parachutisten vliegtuig. De Fletcher toestel vloog voor het eerst in het midden van de jaren vijftig en is tot 1992 in verschillende varianten in productie geweest.

Klassieke vliegtuigen, zoals de FU-24 worden echter met steeds meer uitdagingen geconfronteerd vanwege hun oudere motoren die dure, loodhoudende AVGAS-brandstof verbranden en waar onderhoud moeilijker wordt vanwege een tekort aan onderdelen.

Na de installatie en motorcertificering bij de Nieuw-Zeelandse luchtvaartautoriteiten, ging de Fletcher onlangs het luchtruim in. Diesel Air New Zealand Ltd wordt de STC-houder en maakt gebruik van de diensten van Phoenix Aviation.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.