Nieuws

OLATHE – Garmin International heeft een aanvullend typecertificaat (STC – Supplemental Type Certificate) ontvangen van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) voor de installatie van de elektronische GI 275 in de R22- en R44-helikopters.

De GI 275 is ontworpen als een rond instrument en kan verschillende analoge instrumenten vervangen. Het ronde instrumentenontwerp vergemakkelijkt de installatie zonder een kostbaar herontwerp van het instrumentenpaneel.

De GI 275 is ontworpen voor standaard panel uitsparingen met een diameter van 3,125 inch, en omvat een Attitude Indicator (AI), een Course Deviation Indicator (CDI) en een HSI (Horizontal Situation Indicator). Het instrument kan echter ook worden gebruikt als multifunctioneel display (MFD) voor verschillende sensoren en heeft dan – afhankelijk van de uitrusting- moving map, verkeersinformatie, obstakels of zelfs elektriciteitsleidingen en kabelbanen.

Optioneel is het Helicopter Synthetic Vision Technology (HVST)-systeem.

Garmin presenteerde het nieuwe instrument in januari 2020 maar destijds alleen voor vaste vleugel vliegtuigen.

1 reactie op “FAA certificeert Garmin GI 275H voor R22 & R44

  1. Anton S. schreef:

    Slimme marketing van Garmin op de refit markt.
    Wel een lastigheidje, dat het instrument kennelijk op vliegtuig-/helitype niveau gecertificeerd moeten worden.
    Tegelijkertijd is het binnenhalen van elk volgend type-certificaat steeds weer een welkom persmomentje, zie deze site die er toch maar mooi aandacht aan besteedt.