Nieuws

TEL AVIV – Elbit Systems heeft een innovatieve technologische vision-suite voor militaire helikopters ontwikkeld die aan boord van elk type helikopter kan worden geïnstalleerd.

De nieuwe suite integreert een geavanceerde sensorarray, een door kunstmatige intelligentie (AI) aangedstuurde missiecomputer en een uniek Helmet Mounted Display (HMD)-systeem.

De nieuwe suite met vijfde generatie vliegtuigtechnologie stelt helikopterpiloten in staat om als het ware door de romp van het toestel te kijken en biedt hen een realtime , helder, gekleurd breed gezichtsveld onder alle omstandigheden.

De nieuwe technologische suite bestaat uit het onlangs geïntroduceerde X-Sight HMD-systeem voor helikopters; een nieuwe door AI aangedreven missiecomputer voor realtime gegevensfusie en machinaal leren van obstakels en bedreigingen.

Deze technologie combineert de gegevens van de innovatieve Xplore-radar met de operationele BrightNite multispectrale payload (die zowel dag- als infraroodcamera’s voor thermisch zicht omvat).

De radar genereert een synthetisch beeld van het terrein van de vliegroute en biedt geavanceerde waarschuwing voor obstakels, zoals hoogspanningskabels en antennes, waardoor vluchten op lage hoogte mogelijk is, zelfs bij nul zicht.

Piloten kunnen met een druk op de knop schakelen tussen operationele toepassingen, van dagvlucht naar nachtvlucht naar vlucht tijdens zware mist, landingsplatformanalyse, obstakelkartering, botsingswaarschuwing en andere.