Nieuws
KAI KA-1 aircraft (CNW Group/CMC Electronics)

MONTREAL – Het in Montreal gevestigde elektronicaconcern CMC Electronics heeft een contract op zak voor het inbouwen van hun PU-3000 multi-core missiecomputer in de KA-1 trainingsvloot van de Zuid Koreaanse luchtmacht.

CMC zal naast de missiecomputer verschillende onafhankelijke cockpit-instrumentdisplays integreren in een zogenoemd arge-area display (LAD). Na aanpassing van de cockpits kunnen deze volgens CMC de geavanceerde avionaica van geavanceerde gevechtsvliegtuigen nabootsen.

Zuid-Korea heeft 104 eenmotorige KA-1’s die sinds 1999 voor opleidingsdoeleinden worden ingezet. Daarnaast kunnen de vliegtuigen worden uitgerust met lichte bewapening en kan het worden ingezet voor observatietaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.