Nieuws

TUSTIN – Virgin Galactic heeft een overeenkomst aangekondigd met Boeing’s dochterbedrijf Aurora Flight Sciences om samen te werken aan het ontwerp en de productie van de volgende generatie moederschepen van het bedrijf.

Het ‘moederschip; is het lanceringsvliegtuig van Virgin Galactic, dat het ruimteveer naar de afwerp hoogte van ongeveer 50.000 ft (15.200 m)brengt.

Aurora is van plan het vliegtuig te bouwen in de faciliteiten in Columbus, Mississippi en Bridgeport, West Virginia. De eindmontage van de moederschepen zal worden voltooid in de Virgin Galactic-faciliteit in Mojave, Californië.

Virgin verwacht in het eerste kwartaal van 2023 met betaalde ‘ruimtevluchten’ te kunnen beginnen. De indiensttreding van het eerste nieuw moederschip is in 2025 voorzien.

Met twee moederschepen in bedrijf kunnen jaarlijks tot 400 vluchten worden gemaakt.