Nieuws

KUALA LUMPUR – Leasemaatschappij Aergo Capital is gestart met de levering van nieuwe Boeing 737 MAX 8’s aan de Indonesische prijsvechter Lion Air. De komende maanden worden alle acht bij Aergo bestelde toestellen naar Azië gevlogen. Lion Air brengt deze lichting MAX 8’s onder bij dochterbedrijf Batik Air.

Batik Air vliegt in Indonesië, maar heeft ook een divisie in Maleisië. De jongste aanwinst in de vloot was voor deze Maleisische Lion Air-telg bedoeld. In totaal heeft Lion Air bijna 240 toestellen uit de 737 MAX-serie besteld.

De MAX was in Indonesië en daarbuiten lange tijd in ongenade gevallen na twee fatale crashes met het type. Een van die ongelukken – in oktober 2018 – betrof een toestel van Lion Air. Sinds eind december 2021 mag de MAX in Indonesië weer de lucht in, een jaar nadat in de Verenigde Staten het licht voor de MAX op groen was gezet.