Nieuws

CHATEAUROUX – Vallair Solutions Sàrl uit Luxemburg heeft een A330 E-klasse tussenoplossing bedacht om de conversieslots die momenteel vijf jaar of langer duren te overbruggen.

Het bedrijf bedacht samen met het Franse UUDS een alternatief voor het laden van pallets of containers. In plaats daarvan is een transportband ontwikkeld die in het laadruim past om individuele pakketten efficiënt te laden en te verdelen. Dit beproefde concept versnelt volgens beiden het proces en verkort de doorlooptijden aanzienlijk.


In de nieuwe hangar van Vallair in Châteauroux (geschikt voor twee Airbus A330s of één A330 en tot drie A321’s) worden momenteel twee Airbussen van Deucalion Aviation Limited voorbereid op deze E-klasse-conversie in Vallair uit te voeren. De toestellen hebben na aanpassing een laadvermogen van ongeveer zestig ton bij een bereik van ongeveer 4.200 nm (7.778 km).

1 reactie op “Vallair bedenkt vracht tussenoplossing Airbus A330

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Het ei van Colombus, en wie niet sterk is moet slim zijn, leuk idee om vracht te laden en te lossen zou ook bij een A 350 of B 777 F toegepast kunnen worden.