Nieuws

PEKING – Airbus heeft voorlopige orders op zak van Air China, China Eastern, China Southern en Shenzhen Airlines. De drie maatschappijen willen in totaal 292 A320neo varianten gaan bestellen.

Volgens Airbus is dit een gevolg van het positieve herstel momentum en de voorspoedige vooruitzichten voor de Chinese luchtvaartmarkt. Zodra aan de relevante voorwaarden is voldaan, komen deze bestellingen in de orderboeken.

Eind mei 2022 telde de in dienst zijnde Airbus-vloot bij Chinese operators meer dan 2.070 vliegtuigen. Eind mei 2022 waren in totaal meer dan 8.000 A320neo varianten besteld door ruim 130 klanten. Sinds de ingebruikname zes jaar geleden heeft Airbus meer dan 2.200 A320neo’s geleverd.

1 reactie op “Grote Chinese Airbusorder in de maak

  1. Anton S. schreef:

    Nu met de steeds verder toenemende dreiging ophoging van defensie budgetten van 2 naar 3% van het BBP al geen taboe meer is, hoe kan het dan, dat wij nog euforisch doen over orders voor China in de aanloop van haar oorlog om Taiwan?

    Moeten we nu onze wapenschappen pijnlijk leeg beginnen te raken niet als een speer onze hoogwaardige industrie omschakelen naar productie van spullen om ons zelf mee te kunnen verdedigen?