Nieuws

WICHITA – Textron Aviation heeft een eerste Cessna Citation Longitude-jet voor speciale missies heeft afgeleverd. De zakenjet is uitgerust met kalibratieapparatuur voor vluchtinspectie, die zal worden geëxploiteerd door het Japan Civil Aviation Bureau (JCAB).

Het vliegtuig zal vluchtvalidatie- en vluchtinspectieoperaties uitvoeren om de integriteit van de luchtwegen die het nationale luchtruim van Japan vormen te waarborgen.

De JCAB Longitude is met het oog daarop uitgerust met onder meer UNIFIS 3000-G2 vluchtinspectieapparatuur om kritische verificatie van navigatie hulpmiddelen uit te voeren, zoals Instrument Landing System Category I, II en III (ILS Cat I, II, III) naderingen, Ground Based Augmentation System (GBAS ), Very High Frequency Omni-Directional Range (VOR) en een Tactical Air Navigation System (TACAN).

De JCAB beschikt daarnaast ook over vijf Citation CJ4-jets in een vergelijkbare vluchtinspectiecapaciteit.