Nieuws

VANCOUVER – De Canadese vrachtmaatschappij Cargojet Airways heeft van leasemaatschappij Altaviar Air Finance een eerste Boeing 777-300ER gekocht die bij Israel Aerospace Industries (IAI) zal worden omgebouwd tot vrachtvliegtuig. De vrachtmaatschappij tekende daarbij in mei 2022een ombouw opdracht bij IAI voor vier vliegtuigen van dit type.

Het uit het bestand van Altavair afkomstige toestel werd in 2020 verworven nadat deze een groot aantal wide body vliegtuigen kon overnemen van Ethiad Airways.

Cargojet wil haar vrachtvloot zo snel mogelijk uitbreiden met zeven vliegtuigen. Daarbij wordt gesproken over vijf Boeing 767Fs. De eerste van vijf tot vrachtvliegtuig omgebouwde 767s werd in het vierde kwartaal van 2021 aan de vloot worden toegevoegd, terwijl vanaf 2022 ieder kwartaal een toestel van dit type tegemoet moest worden gezien.

Ook zouden twee 777Fs worden besteld die in 2023 de vloot moeten komen versterken. Daarnaast werd een optie genomen op twee meer die in 2024 moeten arriveren.

Cargojet heeft daarnaast twee 777-200LRMF conversies vastgelegd bij Mammoth met opties op nog eens twee. Ook zijn er bij Mammoth opties vastgelegd voor twee om te bouwen 777-300ERMFs.