Nieuws

LELYSTAD – Een Blackshape BK160 Gabriél van Vliegschool Zelf vliegen is dinsdagmorgen (28 juni) rond 10.45 uur ter hoogte van Kraggenburg door nog onbekende oorzaak neergestort in het Zwarte Meer tussen Flevoland en Overijssel tussen Flevoland en Overijssel.

Daarbij zijn een 63-jarige instructeur van de vliegschool Zelf Vliegen uit Oosterbeek en een 24-jarige leerling-vlieger uit Zeewolde van de pilotenopleiding van Transavia om het leven gekomen.

Het toestel, de PH-TRC, is woensdag geborgen. Doordat het aan de zijkant van een vaargeul lag en moeilijk te bereiken was, moest gewacht worden op een kraanschip om het toestel en de inzittenden te kunnen bergen.

Toekomstig piloten van Transavia volgen hun opleiding bij Zelf Vliegen. 

Transavia stelt alles in het werk om zo snel mogelijk meer informatie te verzamelen.