Nieuws

FORT LAUDERDALE – De Amerikaanse leasemaatschappij Azorra is voornemens elf Embraer E190/195 vliegtuigen uit hun leaseportfolio te laten ombouwen tot E-Jet P2F.

De leasemaatschappij ronde recent de overname af van 37 vliegtuigen die voorheen eigendom waren van Nordic Aviation Capital (NAC): 29 Embraer E-Jets en zeven ATR- en Q400-turboprops die zijn verhuurd aan dertien verschillende luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. De vliegtuigen worden gefinancierd door een geldschieter groep onder leiding van BNP Paribas.

Azorra bezit en beheert momenteel zestig vliegtuigen en heeft toezeggingen om nog eens 49 vliegtuigen aan te schaffen, waaronder Airbus A220’s en twintig Embraer E2-familie jets.

NAC bedient meer dan zestig klanten wereldwijd. NAC’s vloot van 390 vliegtuigen in eigendom en in bestelling omvat ATR 42, ATR 72, De Havilland Dash 8, Airbus A220 en Embraer E-Jet-familievliegtuigen. Het bedrijf tekende in april 2022 als eerste voor Embraer’s E-Jet Passenger to Freight (P2F) conversies door er tien te bestellen.