Nieuws
An HH-60M MEDEVAC takes flight at Sikorsky’s headquarters in Stratford, Connecticut. Sikorsky continues to modernize and enhance the Black Hawk thanks to a hot production line, mature well-established supply chain and digital factory. Photo courtesy Sikorsky, a Lockheed Martin company.

STRATFORD – Sikorsky mag in opdracht van de regering van de Verenigde Staten de komende vijf jaar tenminste120 H-60M Black Hawk-helikopters bouwen. Daarnaast zijn opties vastgelegd voor nog eens 135 helikopters.

De Black Hawks zijn bestemd voor Amerikaanse legeronderdelen en voor buitenlandse exportklanten in het kader van het Foreign Military Sales (FMS) programma.

Het “Meerjarige X”-contract voor UH-60M Black Hawk en HH-60M Medevac varianten is het tiende meerjarige contract voor Sikorsky en de Amerikaanse overheid voor H-60-helikopters.

Met meer dan 2.100 H-60-varianten in de vloot van het Amerikaanse leger, blijft de Black Hawk het werkpaard en de ruggengraat van de Amerikaanse legerluchtvaart. Terwijl het leger zijn Future Vertical Lift (FVL) -capaciteiten blijft ontwikkelen, zullen de legereenheden de H-60M de komende decennia en naast de toekomstige vloot blijven gebruiken.