Nieuws

BERLIJN – De Duitse Lufthansa Group zal in de zomer van 2023 weer met de Airbus A380 gaan vliegen nadat in augustus 2020 besloten was afscheid te nemen van de veertien superjumbo’s.

De vliegtuigen staan sindsdien in opslag in Frankrijk en Spanje waarbij pogingen de toestellen te verkopen, inmiddels geleid hebben tot zes koopcontracten.

De overige acht kunnen in principe weer in de schema’s worden opgenomen. Daarbij wordt gedacht aan een 3+1 of 6+2 scenario waarbij naast actieve vliegtuigen er een of twee achter de hand gehouden worden. Om weer over voldoende A380 captains te kunnen beschikken wordt overwogen een deel van de Airbus A350 piloten om te scholen.

De luchtvaartmaatschappij is voornemens de komende drie jaar zo’n vijftig nieuwe Airbus A350 en Boeings van het type 787 en 777-9 aan de vloot toe te voegen naast zestig nieuwe A320neo/A321neo varianten.