Nieuws

LELYSTAD BOSSCHENHOOFD – Het beste van twee werelden’. Zo kan de opleidingssamenwerking tussen de Flight Academy Breda en NextLevel Pilots volgens de initiatiefnemers het best worden omschreven. Die samenwerking leidt vervolgens ook tot een betaalbare kwaliteitsopleiding.

Beide luchtvaartopleidingen zijn door de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) officieel erkend als ATO (Approved Training Organisation). Beiden voldoen daardoor aan de hoogste Europese opleidingseisen en elk verzorgt een wezenlijk ander gedeelte van de opleiding tot verkeersvlieger.

De voordelen van de samenwerking blijken al tijdens de selectieprocedure. Door Flight Academy Breda en Next Level Pilots worden vier verschillende toelatingstoetsen gedaan om aspirant vliegers een goed advies te kunnen geven. Daarbij wordt niet alleen naar de theoretische capaciteiten gekeken, maar ook naar de persoonlijkheid en naar de aanleg van de student voor het vliegen. Er wordt scherp gekeken naar alle negen EASA (Europese luchtvaartorganisatie) competenties, die stuk voor stuk worden beoordeeld door ervaren instructeurs vóór de start van de opleiding. Zo wordt een echte vlucht uitgevoerd én wordt in een professionele Boeing 737 full-flight simulator gekeken of er sprake is van voldoende vliegaanleg en ‘airmanship’.

Bij de Flight Academy Breda ligt tijdens de opleiding tot verkeersvlieger de nadruk op een gefaseerd modulair traject; via de theorie naar het privé-brevet (PPL), vervolgens naar het commerciële brevet (CPL) en uiteindelijk naar de Airline Transport Pilots License (ATPL). Deze modulaire dagopleiding heeft veel voordelen; zo worden de financiële risico’s geminimaliseerd en gaan de theorie- en praktijk- opleiding hand-in-hand. Mocht tijdens de opleiding, om wat voor reden dan ook, de koers moeten worden gewijzigd, dan hoeft niet de hele opleidingssom te worden voldaan, omdat de training per module wordt betaald.

De Flight Academy Breda werkt met kleine klassen. Daardoor is er sprake van veel individuele aandacht voor studenten. Bovendien wordt gezorgd voor een gezonde mix tussen oudere en jongere studenten. Een belangrijk leergegeven!

Aanvullend op deze opleiding komt de training door NextLevel Pilots. Een aanrader voor elke aspirant vlieger. De door Next Level Pilots gehanteerde opleidingsmethodiek heeft zich in de afgelopen twaalf jaar meer dan bewezen. De aangeboden ‘soft-skills’ en de ‘hard-skills’ trainingen’ hebben al meer dan 800 ‘low-time vliegers’ (vaak vers van de vliegschool!) geholpen bij het vinden van een baan in de cockpit.

De studenten van Flight Academy Breda krijgen bij NextLevel niet alleen een deel van hun voorselectie, ook de soft-skills training (op locatie Breda!) en de volledige APS-MCC bij NextLevel Pilots zitten in het opleidingsprogramma.

De opleiding bij Flight Academy Breda start twee keer per jaar, de eerstvolgende in september 2022.

Op zondag 17 juli en op zondag 14 augustus worden op Breda Airport informatieochtenden gehouden.

3 reacties op “Nederlandse opleiders bundelen krachten en kennis

  1. Wioudstra schreef:

    Het lijkt mooi die samenwerking maar is het dat ook???

  2. Ruud Vos schreef:

    Is wel degelijk een zinvolle zijn. Je hebt naast ATOs ook Registered Facilities in Nederland. Die mogen ook opleiden, maar met minder bevoegdheden dan een ATO!

  3. Willem schreef:

    “ Beide luchtvaartopleidingen zijn door de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) officieel erkend als ATO (Approved Training Organisation)” is een zinloze zin. Zonder ATO erkenning mogen ze niet opleiden, in geen enkele zin.