Nieuws

BERLIJN –Bij motorproducent Rolls-Royce wordt werk gemaakt van de verdere ontwikkeling van turbogeneratortechnologie. Daarbij is onder meer een nieuwe kleine motor ontworpen voor hybride-elektrische vluchttoepassingen.

Volgens de fabrikant kan de turbogenerator de accu’s opladen na het opstijgen of de propellers rechtstreeks aandrijven, waardoor tijdens de vlucht geschakeld kan worden tussen aandrijfbronnen. De motor wordt ontwikkeld voor een vermogensbereik tussen 500 kW/580 pk en 1200 kW/1.635 pk en is bedoeld als aanvulling op de Rolls-Royce Electrical aandrijvingsportfolio.

Het ontwerp van de turbogenerator en het werk aan de systeemintegratie vindt plaats op Rolls-Royce locaties in Duitsland, Noorwegen en Hongarije. Het Duitse ministerie voor Economische Zaken en Klimaat verstrekt daarbij een deel van de financiering voor onderzoek en ontwikkeling/