Nieuws

WICHITA – Telair zal het vrachtlaad systeem en vloerpanelen leveren voor de conversie van de eerste Boeing 777-300ERCF passagier naa P2F vrachtvariant waarvan de ombouw momenteel uitgevoerd wordt door het MRO Kansas Modification Center (KMC).

Het vrachtafhandeling- en laadsysteem van Telair op het hoofddek voor de 777-300ERCF kan zowel mechanisch als volledig elektrisch worden bediend. Bovendien is het mogelijk om tussen de werkingsmodi te schakelen, zelfs na de initiële configuratie, waardoor elke klant maximale flexibiliteit wordt geboden voor de inzet van hun vloot. Naast het vrachtlaadsysteem zal Telair ook de vloerpanelen leveren als aanvulling op het mechanische en elektrische handling- en laadsysteem. In vergelijking met traditionele productie- en installatiemethoden zijn de vloerpanelen van Telair qua gewicht geoptimaliseerd en op het productiesysteem afgestemd.

KMC ontwikkelt de Boeing 777-300ERCF in samenwerking met onderhoud- en revisiewerkplaats NIAR WERX – een divisie van Wichita State University’s National Institute for Aviation Research (NIAR).

De nieuwe Amerikaanse leasemaatschappij Backbone Freighter Leasing launching customer na een order voor drie tot 777-300ERCF om te bouwen vrachtvliegtuigen. Daarnaast werd in april 2022 een optie genomen op nog eens zeven toestellen.

Het aan de Wichita State University verbonden National Institute for Aviation Research (NIAR), Sequoia Aircraft Conversions en het Kansas Modification Center (KMC) een ‘ passenger-to-freighter’ werken sinds oktober 2020 aan het nieuwe 777-300ERCF programma waarbij veertig technici en tien studenten zijn betrokken. Sequoia zal zorg dragen voor de feitelijke ombouw van de vliegtuigen terwijl Kansas verantwoordelijk wordt voor onder meer het aanvullende typecertificaat.

Een aangepaste 777-300ER kan ruim 101 ton vracht over 4.500 nm (8.334 km) vervoeren. Daarnaast kan het toestel tien pallets meer meenemen dan in de door Boeing gebouwde 777F waarvan er 230 zijn verkocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur