Nieuws
RUAG Dornier 228_RUAG_041IPA131016_0060.jpg

OBERPAFFENHOGEN – General Atomics Europe GmbH (GAE)gaat de serieproductie van de Do 228 NG turboprop in 2024 opnieuw opstarten.

Bij GAE de wordt momenteel gewerkt aan de afbouw van de tweede  Do 228 NG turboprop voor de marine van  Bangladesh die het eerste nieuwe toestel eind januari 2022 ontving. (Het was destijds de eerst fabrieksnieuwe turboprop die sinds 2019 de fabriek verliet).
De marine van dat Bangladesh ontving in 2013 de eerste twee turboprops van dit type die sindsdien worden ingezet voor de 580 km lange kustlijn. Eind 2017 werden nog eens twee toestellen Do 228s bijbesteld.

Deze vliegtuigen zijn uitgerust met geavanceerde sensoren, een 360° zoekradar, Telephonics RDR-1700B radar, een operator console en zes observatie stoelen. Ook krijgen de Dorniers   HF, VHF/UHF en VHF FM radio’s. De turboprops krijgen naast deze missie-apparatuur ook een tijdens de vlucht te openen deur waarmee tijdens SAR missies reddingsvlotten en markeringsboeien kunnen worden afgeworpen. De vliegtuigen hebben een vliegbereik van 1.690 km en kunnen tot acht uur onafgebroken patrouilleren.

RUAG International verkocht in oktober 2020 haar activiteiten in het Duitse Oberpfaffenhofen  aan de Duitse dochter van het Amerikaanse technologiebedrijf General Atomics.