Nieuws

OBERPFAFFENHOFEN – In samenwerking met het D328eco-programma ontwikkelt Deutsche Aircraft momenteel een speciaal vliegend testlaboratorium voor onderzoek naar alternatieve aandrijfsystemen. Met het oog daarop zal een bestaande D328 worden voorzien van twee extra motoren.

Deze tests moeten niet alleen direct bijdragen aan toekomstige commerciële toepassingen, maar ook de weg banen emissievrij regionaal luchtvervoer. Dit project wordt medegefinancierd door BMWk met belangrijke bijdragen van projectpartners.

De doelstellingen van dit project zijn:

-Steun aan de Duitse staats- en federale strategische doelen die leiden tot klimaatneutrale luchtvaart.

-Het ontwikkelen van CS25-relevante technologieën tot Technical Readiness Level 6. In het bijzonder door de ontwikkeling van een modulair testvliegtuig met aanvankelijke focus op elektrische voortstuwingssystemen in de 1,5 MW-klasse, aangedreven door een LHFuel Cell-systeem aan boord.

-Het opdoen van eerstehands kennis van uitdagingen op het gebied van casco-integratie om huidige en toekomstige vliegtuigontwerpactiviteiten bij Deutsche Aircraft te begeleiden.

-Het opbouwen van interne competentie over opkomende technologieën. Dit zal Deutsche Aircraft in staat stellen om toekomstige commerciële systemen slim in te kopen en de risico’s van technologieselectie en -integratie te verminderen.

-Nauwgezet samenwerken met Duitse industriële partners, universiteiten en onderzoeksinstellingen binnen de luchtvaartindustrie om systemen en technologieën te ontwikkelen die klimaatneutrale luchtvaart mogelijk maken.

Recent werden door Duitse Aircraft ook nieuwe turbopropmotoren voor de D328eco geselecteerd. De turboprop moet in 2026 op de markt komen.