Nieuws

LELYSTAD – De Nederlandse luchtvaartmaatschappij AIS Airlines vliegt vanaf aanstaande zondag (26 juni) voor een periode van ruim een half jaar de Estlandse route Tallinn –Kärdla –Tallinn. 

Een Jetstream 32 van AIS Airlines zal daarbij tot 23 december op weekdagen dagelijkse twee retourvluchten uitvoeren tussen Tallinn en het in het westen van Estland op het eiland Hiiumaa gelegen Kärdla Airport. Op zaterdagen en zondagen zal een enkele retourvlucht worden aangeboden. 

Het ligt daarbij in de planning dat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij ook als back-up voor de Finse route Savonlinna-Helsinki beschikbaar is. 

AIS Airlines gaat deze nieuwe operatie met eigen bemanning uitvoeren. Daarom zal er parallel versneld training plaats gaan vinden om voldoende bemanningsleden te hebben voor zowel deze als ook andere operaties in Zweden. 

Afgestudeerden van de AIS Flight Academy schuiven hierbij organisch door naar een positie als First Officer na het behalen van hun Jetstream Typerating. Hiermee hebben zij meteen na de opleiding de eerste baan in de luchtvaart als verkeersvlieger aldus Scheffer Chief Commercial Officer.

Door de toegenomen gunstige marktwerking en de te verwachten uitbreiding zal er in het vierde kwartaal van 2022 nog een type rating training volgen. Daarnaast heeft de luchtvaartmaatschappij vacatures voor bevoegde Jetstream captains.