Nieuws

DONAUWORTH – Airbus Helicopters heeft een Duits industrieel team samengesteld om mee te dingen naar een order voor maximaal 55 helikopters in het kader van het Light Utility Helicopter – Streitkrafte (LUH SK)-programma.

Aan het LUH SK – Team H145M nemen deel: Airbus Helicopters, Ecms Aviation Systems, Hensoldt Sensors en Hensoldt Avionics, Liebherr Aerospace, Rohde & Schwarz, Safran Helicopter Engines en ZF Luftfahrttechnik.

De Duitse strijdkrachten zijn op zoek naar helikopters die nodig zijn voor een verscheidenheid aan missies, waaronder lichte aanvallen en training die nu nog worden uitgevoerd door Bell 206D’s en oudere EC135’s van het Duitse leger.

Airbus Helicopters stelt daarbij de vijfbladige tweemotorige H145M voor die kan worden uitgerust met zijn HForce modulaire wapensysteem en Rafael Spike ER2 lucht-grondraketten. Ook wordt de H145M voorbereid op bemande-onbemande teamingtaken.

Duitsland heeft al twee varianten van de H145M LUH aangeschaft: vijftien voor de luchtmacht ter ondersteuning van speciale troepenmissies (LUH SOF) en vijf voor opsporings- en reddingstaken voor het leger (LUH SAR). De H145M is al in gebruik in Hongarije (20), Luxemburg (2), Servië (9) en Thailand (5).