Nieuws

MELBOURNE – Fahari Aviation, een dochteronderneming van Kenya Airways, heeft bij Embraer’s Eve Holding een intentieverklaring getekend voor de levering van veertig Eve elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen.

De overeenkomst omvat gezamenlijke studies door een werkgroep om de UAM-markt te ontwikkelen en op te schalen en een bedrijfsmodel voor vrachtdrone operaties in Kenia. De leveringen zullen naar verwachting in 2026 starten.

Falcon Aviation Services
Kort daarvoor tekende ook het in Abu Dhabi gevestigde Falcon Aviation Services een intentieverklaring oor 35 Eve eVTOL om er van 2026 toeristische vluchten in Dubai te lanceren.
Falcon zegt dat het zal samenwerken met de Embraer-dochter om de ontwikkeling van het stedelijke luchtmobiliteitsecosysteem in de Verenigde Arabische Emiraten te ondersteunen. Het bedrijf is daarbij voornemens de Eves in te gaan zetten vanaf Atlantis op het Palmeiland, een ontwikkeling van luxehotels en luxe woningen aan het water.

Eve had voor de intentieverklaring van Fahari al niet-bindende intentieverklaringen op zak voor 1.860 vliegtuigen voor negentien klanten, waaronder Republic Airways en SkyWest Airlines.