Nieuws

STOCKHOLM- De Franse vliegtuigfabrikant ATR Aircraft, Braathens Regional Airlines en brandstofproducent Neste hebben dinsdag (21 juni) een eerste tachtig minuten durende testvlucht uitgevoerd met een ATR 72-600 die was afgetankt met honderd procent duurzaam gewonnen Sustainable Fviation Fuel (SAF

Volgens Neste leidt het gebruik van de door het geproduceerde MY Sustainable Aviation Fuel tot een reductie van ruim tachtig procent minder schadelijke stoffen waaronder CO2 . De brandstof kan gebruikt worden als ‘drop-in fuel’ en vereist geen aanpassingen aan de infrastructuur van luchthavens

Tijdens BRA vluchten werd in 2021 ak een motor van een ATR72-600 gevoed met honderd procent SAF en de andere met een 50/50 ‘blend’ van SAF en kerosine. Die combinatie moest leiden tot een CO2 reductie van 64%. Worden beide motoren met SAF gevoed, dan loopt deze reductie op tot 82%.
In 2019 werden door BRA proeven met een ATR uitgevoerd met een 50/50 ‘blend’ wat leidde tot 46% minder CO2 uitstoot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur