Nieuws

SANDE – De Duitse off shore helikopteroperator Wiking Helikopter Service heeft surseance van betaling aangevraagd. Het bedrijf kwam in de problemen door verlieslatende contracten, de sterk gestegen brandstofprijzen en de (naijl)effecten van COVID-19. Er is een curator aangesteld de lopende zaken moet behartigen. Daarbij worden off shore operaties voor zover mogelijk gewoon volgens plan uitgevoerd

Wiking Helikopter Service haalde medio 2020 bij Leonardo de laatste van twee in juni 2019 bestelde AW139 helikopters. Door die order verdubbelde het aantal AW139s in Wiking dienst naar vier. Ook wordt gevlogen met vier Airbus Helicopters H145.

De helikopters worden ingezet voor offshore taken boven de Noordzee en de Oostzee waaronder het brengen en halen van zeeloodsen, het vervoer van technici naar windmolens en medisch vluchten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur