Geen categorie

 

FORT WORTH –  De Amerikaanse hulpverleningsorganisatie CareFlite heeft bij Bell een  Bell 407GXi met IFR-kit besteld. De nieuw bestelde helikopter krijgt Garmin G1000H NXi avionica en zal hoofdzakelijk worden ingezet voor het vervoeren van patienten naar ziekenhuizen in Texas en Oklahoma.

Na levering zal de vloot van CareFlite bestaan uit drie 407 GXI varianten, twee Bell 429s en vijf Bell 407 varianten.

CareFlite biedt in Dallas/Fort Worth geïntegreerd medisch vervoer aan van ernstig zieke patiënten die van het ene naar het andere ziekenhuis vervoerd moeten worden.

De  Bell 407GXi verschilt van de gewone 407 door een digitale Garmin G1000HNXi  cockpit. Bell introduceerde de 407GX. Het toestel kan tot zes passagiers bij een kruissnelheid van ruim 240 km/h over een afstand van 600 km vervoeren.

 

Bell 407GX.