Nieuws

DULLUTH – De United Aviate Academy, heeft de eerste van 25 Cirrus SR20 TRAC-varianten ontvangen die in februari 2022 besteld werden. Gelijktijdige werden toen opties genomen om nog eens vijftig om de training van piloten aanzienlijk te verbeteren.

De United Aviate Academy, de trainingsdochter van United Airlines vloog op dat moment al met 25 TRAC SR20 varianten. United Aviate op de luchthaven Phoenix-Mesa Gateway schafte recent ook zeven nieuwe simulators aan. De vlootuitbreiding zal het in Chicago gevestigde United helpen om tegen 2030 tot 5.000 nieuwe piloten op te leiden

SR20′ TRAC varianten hebben Garmin Perspective+ avionica, en zijn gebouwd voor training en ontwikkeld voor vliegopleiders. Het toestel wordt aangedreven door een 215 pk sterke Lycoming IO-390 zuigermotor waarmee een maximale kruissnelheid van 155 kt (287 km/u) mogelijk is en vliegbereik van 1.021 nm (1.891 km).