Nieuws

 

EMMEN – De Zwitserse luchtmacht heeft dezer dagen eerste zeventig minuten durende testvlucht uitgevoerd met D-14, een van de twee in april 2022 door Elbit Sytems geleverde Hermes 900 UAVs. Tijdens deze vlucht werd op 2.000 m hoogte een snelheid opgetekend van 180 km/h.

Beide toestellen zijn de eerste twee van zes in 2014 bestelde Hermes 900 UAVs met bijbehorende grondstations die vanaf Zwitserse vliegbasis Emmen als zogenoemd Aufklärungsdrohnensystems 15 (ADS 15) worden ingezet.

Eenmaal operationeel, zullen de Hermes 900’s taken uitvoeren, waaronder militaire bewaking, opsporing en redding, grensbewaking en ondersteuning van civiele diensten zoals de politie.

Volgens Elbit kan een Hermes 900 op een vlieghoogte van ruim negen kilometer 36 uur patrouilleren. Het toestel kan een lading van 350 kg (770 lb) dragen, inclusief een elektro-optische/ infraroodsensor.

Foto’s: Armasuisse.