Nieuws

SEATTLE – Boeing heeft donderdag (19 juni) zijn ecoDemonstrator 2022 onthuld in de vorm van een Boeing 777-200ER. Het toestel zal worden gebruikt om ongeveer dertig nieuwe technologieën te testen om de duurzaamheid en veiligheid in de luchtvaartindustrie te verbeteren.

De meeste systemen moeten nog worden geïnstalleerd in het vliegtuig, dat net een grote revisie heeft ondergaan. Dit zal worden gevolgd door een fase van zes maanden van vlucht- en grondtests, gepland om deze zomer te beginnen.

De nieuwe systemen die met de nieuwe ecoDemonstrator getest en geëvalueerd zullen worden zijn onder meer:

– SMART vortex-generatoren op de buitenste vleugels. Deze klappen bij hogere snelheden automatisch in om de weerstand te verminderen. Dit programma loopt in samenwerking met NASA.

-Een systeem van Diehl om water te besparen. Voor het doorspoelen van het toilet wordt proceswater gebruikt, wat het gewicht vermindert.

– 3D geprinte vervaardigde vliegtuig- en motoronderdelen om het brandstofverbruik te verminderen

– Een milieuvriendelijk koelmiddel en een nieuw blusmiddel om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen

– Een verbeterd head-up vision-systeem voor piloten om de operationele efficiëntie te verbeteren.

De 777-200ER zal tijdens de testperiode vliegen op de hoogst gecertificeerde duurzame luchtvaartbrandstof (SAF) blend die beschikbaar is in Seattle.

Sinds de eerste vluchten in 2012 heeft het Boeing ecoDemonstrator programma ongeveer 230 technologieën getest. Deze zijn ontworpen om de luchtvaart koolstofarm te maken, de operationele efficiëntie te verbeteren en de veiligheid en het passagierscomfort te verbeteren. Ongeveer een derde van de geteste technologieën is uiteindelijk verwerkt in producten en diensten van Boeing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur